Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، در بهار ۱۸۱۵ بار سنگینی بر دوش شش جوان ایرانی گذاشته شد. آن‌ها تحت هدایت میرزا صالح کاریزماتیک و مصمم، از شهرشان تبریز راهی انگلستان شدند تا دانش جدید را بیاموزند و به خانه بیاورند. آن‌ها به معنای واقعی کلمه جویندگان دانش بودند و خواست آن‌ها برای یادگیری علوم جدید به مسئله امنیت ملی بدل شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنگ با روسیه، دامان عباس میرزای ولیعهد را گرفته بود و او می‌خواست جلوی ویرانی بیشتر را بگیرد. وقتی مردان جوان راهی غرب شدند، ماموریت آن‌ها روشن بود و البته سنگین و دلهره‌آور: آن‌ها باید همه چیز را بیاموزند تا کشور خود را به یک دوره صنعتی وارد کنند که توان مقابله با روسیه تزاری را داشته باشد. 

نیل گرین، نویسنده کتاب عشق غریبه‌ها؛ سرگذشت شش محصل ایرانی در انگلستان جین آستین، استاد تاریخ دانشگاه U.C.L.A است که سفر دانشجویان ایرانی را با عزم و مهارت و موشکافی یک کارآگاه تعقیب کرده و با استفاده از یادداشت‌های میزرا صالح به عنوان راهنمای اصلی خود، و جست‌وجو در نامه‌های پراکنده‏ روزنامه‌های آن زمان و حتی نقاشی‌ها به جزئیات و اطلاعات خوبی از آن دوران دست یافته است. این یافته‌ها، دستمایه او برای نوشتن اثری داستانی شده؛ شاهکاری که نمی‌توان آن را دست کم گرفت. در آن زمان احتمالا تعداد کمی از ایرانیان به انگلیس سفر کرده بودند. این مردان جوان شخصیت‌هایی سیاسی نبودند و به دقت سعی داشتند همه چیز را بررسی کنند. 

گرین داستانی نشاط‌آور درباره دوستی متقابل روایت کرده است. دانشجویان ایرانی به لطف جذابیت و ذکاوت خود، نه تنها کلیشه‌های اروپایی از مسلمانان را به چالش کشیدند، بلکه می‌توانستند کشور خود را متحول کنند. ولیعهد، چنان تحت تاثیر گزارش‌های آن‌ها از انگلیسی‌ها قرار گرفت که مشتاق بود آن‌ها به ایران بیایند. منتقدی در نیویورک‌تایمز نوشته است که ولیعهد در نامه‌ای که در چندین روزنامه انگلیسی آن زمان منتشر شده، وعده داده بود که اگر خانواده‌های انگلیسی به ایران مهاجرت کنند، محل سکونت و ملزومات آسایش برای آن‌ها فراهم می‌شود و مجبور به پرداخت مالیات نخواهند بود. 

به لطف این تبادل فرهنگی، دانشگاه بریتانیا غنی می‌شود و ایران جهش‌های بزرگی را در زمینه‌های پزشکی، ریاضیات و اسلحه‌سازی تجربه می‌کند. علاوه بر این، میرزا صالح دانش چاپخانه را به وطن خود می‌آورد. اولین نسخه قرآن چاپی به لطف مهارت‌هایی که میرزا صالح به عنوان کارآموز در خیابان فلیت لندن آموخته بود، منتشر می‌شود. 

البته در این کتاب از نام جین آستین استفاده شده، اما نشانه‌ای از اینکه این نویسنده با این دانشجویان دیدار کرده وجود ندارد. استفاده از نام آستین به خاطر هم‌دوره بودن، ظاهرا تنها استفاده‌ای تبلیغاتی است، گرچه کتاب بدون این نام هم جذاب است. شاید تصادفا آستین روزی از کنار این محصلان ایرانی رد شده باشد، شاید هم نه. 

این کتاب را امیرمهدی حقیقت ترجمه کرده و نشر چشمه به تازگی منتشر کرده است. 

راز و رمزهای آشپزی قرن نوزدهمی در خانه جین آستین | پنیر برشته به سبک نویسنده غرور و تعصب کد خبر 615505 برچسب‌ها ادبیات کتاب - نویسندگان و پدید آورندگان کتاب - داستان و رمان تاریخ عمومی ایران کتاب - معرفی و نقد تاریخ جهان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ادبیات کتاب داستان و رمان تاریخ عمومی ایران کتاب معرفی و نقد تاریخ جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۶۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، به تازگی فیلمی تحت عنوان صف طولانی مردم اصفهان برای رونمایی و جشن امضای کتاب سروش صحت در فضای مجازی منتشر شده است.

سروش صحت بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون و نویسنده ای که پس از اجرای برنامه کتاب باز، در حوزه کتاب طرفداران زیادی به دست آورده، اینبار دست به تولید کتاب زده و حالا برای عرضه کتاب تازه‌اش صفی عجیب در اصفهان شکل گرفته است.

اما کتاب جدید سروش صحت چیست؟

«تاکسی سواری» ، اولین کتاب سروش صحت، شامل ۱۲۴ داستانک یا میکروفیکشن است. میکروفیکشن به داستان کوتاه‌کوتاه معروف است. در این سبک، نویسنده بخش‌های غیرضروری زبان را حذف می کند. خالق اثر از متن حذف می‌شود و یا از متن فاصله می‌گیرد. به خاطر لحظات ناب و ضربه‌های ناگهانی‌ای که این سبک نگارش در دل‌ خود دارد گاهی تحت‌عنوان «داستان ناگهان» نیز ترجمه می‌شود.
در کتاب «تاکسی سواری» ما به همراه راوی در یک تاکسی نشسته‌ایم و هر روز مسیری کم‌وبیش ثابت را طی می‌کنیم. طی این مسیر اما هر بار مسافران جدید، رانندگان جدید و اتفاقات جدیدی منتظرمان هستند و راوی نکته‌پرداز و طناز کتاب ما را از وقایع آن روز آگاه می‌کند.
از دعوای زن و شوهری راننده تاکسی گرفته تا زلزله‌ای که آن روز آمده، از موضوع مرگ مارادونا تا مهاجرت اجباری جوانان، از خبر قتل یا خودکشی صفحه حوادث روزنامه، غم‌های کوچک و بزرگ و حتی عشق‌های نوجوانی و جوانی.
داستانک‌های این مجموعه نیز به واسطه‌ی همین خصوصیت گاهی همان حسی را به خواننده منتقل می‌کنند که موقع خواندن قطعه‌ای هایکو به او دست می دهد. پیدایش کتاب‌های میکروفیکشن متناسب با کشیده شدن جوامع به سمت مدرنیته و ماشینی‌شدن و محدودیت وقت افراد گسترش پیدا کرده‌است. شاید بتوان گفت ضرورت چنین داستان‌هایی با توجه به میزان کم مطالعه افراد جامعه، چندان دور از ذهن نیست.

این کتاب سال ۱۴۰۲ توسط انتشارات چشمه چاپ و راهی بازار نشر شده است.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1228548 برچسب‌ها کتابخوانی اصفهان

دیگر خبرها

  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • ۸ انیمیشن کلاسیک که باید حتما ببینید | از والت دیزنی تا میازاکی
  • خشونت پلیس آمریکا ضد دانشجویان
  • تاریخ برده‌داری به زبان طنز
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • ◄ درآمدهای حیرت آور فرودگاه استانبول برای اقتصاد ترکیه
  • دانشگاه پادگان نیست
  • ۱۰ فیلم جنگی پادآرمانشهری جذاب و پرتنش که باید ببینید