Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-28@23:13:26 GMT

چگونه باغ شازده باغ قرآن شد؟

تاریخ انتشار: ۸ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۳۹۳۴۵۱

چگونه باغ شازده باغ قرآن شد؟

همشهری آنلاین- مهدی اسماعیل پور: اواخر دوره قاجار ۲ پسر میرزا عبدالحسین فرمانفرما به نام های فیروز میرزا نصرت الدوله و عباس میرزا سالار لشکر که از رجال نامدار دوران قاجار و پهلوی بودند، زمین های روستای وردآورد را خریدند. وقتی این ۲ برادر مالک روستا شدند، هرکدام برای خود یک باغ همراه با عمارت اربابی تدارک دیدند و ساختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این باغ ها و عمارت ها در شمال قلعه وردآورد قرار داشت. به همین دلیل باغ ها به باغ شازده معروف شدند و به عمارت های آن هم عمارت های اربابی می‌گفتند. زمانی که رضاشاه همراه نیروهایش و سید ضیاءالدین طباطبایی از قزوین به سمت تهران(برای انجام کودتای ۱۲۹۹) در حرکت بودند، قبل از رسیدن به تهران در باغ فیروز میرزا مدتی استراحت کردند و بعد از آن راهی تهران شدند. بعد از مرگ فیروز میرزا و عباس میرزا این زمین ها به فرزندان آنها ارث رسید. پسر عباس میرزا سالار لشکر، بهرام فرمان فرماییان نام داشت. پسران فیروز میرزا نصرت الدوله نیز شاهرخ و ایرج میرزا نام داشتند. باغ عباس میرزا به پسرش بهرام فرمانفرماییان رسید. باغ فیروز میرزا به پسرش شاهرخ رسید. ایرج میرزا شاعر معروف هم برای خود باغ دیگری در جنوب قلعه وردآورد دست و پا کرد و عمارتی ساخت. این باغ که به باغ قرآن فعلی معروف است، بعد از انقلاب اسلامی مدتی در اختیار شهرداری قرار داشت و چند سالی می شود که به باغ شهر قرآن تبدیل شده است.

باغی با عنصر باغ‌های ایرانی

علاوه بر اهمیت و ویژگی های تاریخی، باغ قرآن وردآورد نمونه بارز معماری ایرانی است.  این باغ  نمادی از یک باغ با ویژگی ها و عنصرهای فرهنگ و معماری ایرانی است. بخش‌هایی از دیوارهای باغ «وردآورد» از کاهگل بود. در قدیم به جای گچ، سیمان، سنگ و بتون‌، دیوارها را با  گل‌های ورزداده می ساختند که کاهگل نامیده می‌شد و رویشان یک سقف شیروانی می زدند تا آب روی آن‌ چکه نکند.

 گردشگری و فعالیت های فرهنگی

در دوره پهلوی فضای دلنشین و زیبای این باغ باعث شده بود تا به تفرجگاهی برای تفریح و گردشگری این خاندان تبدیل شود. این باغ توسط محمدرضا پهلوی به فرح پهلوی اهدا شد. باغ شازده باغ بزرگی بود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این باغ به دست مردم محله افتاد و برای مدت کوتاهی از فضای آن به عنوان محلی برای گردشگری دانش آموزان استفاده می‌شد. کمیته انقلاب اسلامی آن زمان و شورای محله نیز در این باغ مستقر بودند و کتابخانه‌ای نیز در آن وجود داشت. سال ۱۳۶۰ معتمدان محله با شهرداری قراردادی منعقد کردند که طی ۲ سال این باغ تبدیل به بوستان شود. اما این قرارداد اجرایی نشد. باغ شازده همچنان در اختیار شهرداری باقی ماند تا اینکه سرانجام سال ۱۳۹۲ به بوستان تبدیل شد. در این باغ ساختمانی وجود دارد که فعالیت های مختلف فرهنگی به ویژه قرآنی در آن انجام می شود. به همین دلیل باغ قرآن نام گرفته است.

کد خبر 495608 برچسب‌ها منطقه ۲۱ قرآن - فعالیت‌ها هویت شهری بوستان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۲۱ قرآن فعالیت ها هویت شهری بوستان عباس میرزا باغ شازده باغ قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۳۴۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرحله مقدماتی هفتمین دوره مسابقات قرآن جامعه کارگری


به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دبیر هفتمین دوره مسابقات قرآنی جامعه کارگری از ثبت نام بیش از هزار و ۹۰۰ نفر در این مرحله از آزمون خبر داد و گفت: جشنواره امسال به سه صورت تلفنی، مجازی و حضوری برگزار می‌شود.

فلاح خوش مشرب، افزود: همه کارگران به همراه خانواده‌هایشان می‌توانند در همه سنین و از سراسر کشور در این مسابقات شرکت کنند.

وی اضافه کرد: از هزار و ۶۱۹ نفر که در این مرحله شرکت کرده اند ۸۰۰ نفر بانوان و ۸۱۹ نفر آقایان هستند، همچنین ۱۷۶ نفر در بخش اذان، ۳۴۶ نفر در بخش حفظ جزء ۳۰، ۴۷ نفر در مداحی، ۵۴۶ نفر در بخش قرائت و ۴۴۶ نفر در بخش تفسیر حضور دارند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • نمایش موزیکال شازده کوچولو
  • هدیه سپاهان به مورایس؛ مهر، تسبیح و قرآن + عکس
  • (ویدئو) گزارش دیدنی فیروز مشعوف از صعود افغانستان به جام جهانی
  • (ویدئو) علاقه قاری قرآن به شجریان و علیرضا قربانی
  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • ثبت‌نام سومین دوره مسابقات تیمی قرآن در گیلان آغاز شد
  • شازده کوچولو به روایت عکس
  • نمایش موزیکال (شازده کوچولو)
  • مرحله مقدماتی هفتمین دوره مسابقات قرآن جامعه کارگری