Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-28@22:26:10 GMT

از پرچمداری در خوشنویسی تا غزل‌سرایی

تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۷۸۱۱۱۳

از پرچمداری در خوشنویسی تا غزل‌سرایی

امروز جمعه، 25 مردادماه مصادف با 14 ذی‌الحجه روزی است که یکی از بزرگان ادبی چهارمحال‌وبختیاری در اواخر دوره قاجار یا همان پهلوی اول به نام «میرزا عبّاس خان شیدا دهکردی»، در سال  ۱۲۹۹ هجری. قمری/۱۲۶۱  هجری. شمسی در  شهرکرد یا همان دهکرد سابق متولد شود.

بنابراین ایکنا بر آن شد تا گوشه‌ای از زندگی این هنرمند مکتب شیعه را برای مخاطبان هنردوستش ترسیم کند به همین منظور گفت‌وگویی کوتاه با  بابک زمانی‌پور، مدیر گنجینه آموزش و پرورش چهارمحا‌ل‌وبختیاری تنظیم کرده‌ایم که به اتفاق می‌خوانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بابک زمانی‌پور، مدیر گنجینه آموزش و پرورش چهارمحا‌ل‌وبختیاری در گفت‌وگو با ایکنا از چهارمحا‌ل‌وبختیاری، در معرفی میرزا عبّاس خان شیدا دهکردی گفت: ایشان شاعر، ادیب، روزنامه‌نگار و خوشنویس برجسته استان در دوران پهلوی اول و یک فعال اجتماعی و سیاسی از دوران مشروطیت تا پهلوی بود که عمده فعالیت‌هایش نیز در اصفهان صورت گرفت.

وی روزنامه بلدیه اصفهان، دیوان اشعار، کتاب مصیبت‌نامه و کتاب محرم‌نامه را از جمله آثار میرزا عباس‌خان دانست و گفت: انتشار مجله دانشکده اصفهان از معروف‌ترین آثار او است که منبعی برای معرفی ویژگی‌های ادبی شاعران استان اصفهان، چهارمحا‌ل‌وبختیاری و حتی همدان در اواخر دوره قاجاریه است.

ویژگی‌های بارز میرزا
زمانی‌پور توجه به هنر خوشنویسی مخصوصاً در شاخه نستعلیق را از ویژگی‌های بارز میرزا دانست و افزود: این توجه تا جایی ادامه داشت که اهل فن میرزا عباس‌خان را آخرین پرچمدار هنر خوشنویسی در رشته نستعلیق در دوره قاجاریه و در کشور ایران دانسته‌اند که فالنامه حافظ از جمله آثار او در این رشته است.

مدیر گنجینه آموزش و پرورش چهارمحال‌وبختیاری گفت: میرزا عباس در سرایش غزل نیز دستی توانا داشت و غزل‌های زیبای بسیاری از او به یادگار مانده است که مورد استفاده نغمه سازان دوره‌های بعد نیز قرار گرفت.

وی با بیان اینکه  میرزا یکی از روشنفکران متشرع محسوب می‌شود، ادامه داد: همین امر سبب شد تا آثاری ارزشمند با رویکرد اخلاقی از خود به یادگار بگذارد.

تشکیل انجمن‌های ادبی
زمانی‌پور تشکیل انجمن‌های ادبی را یکی دیگر از اقدامات میرزا دانست و افزود: تشکیل انجمن ادبی دانشکده اصفهان یکی از مهم‌ترین انجمن‌های ادبی مطرح آن زمان بود.

وی با بیان اینکه تربیت شاگردان معاصر فراوان در زمینه ادبیات معاصر که همه آن‌ها از سرامدان این عرصه شدند را از دیگر کارهای میرزا عباس خان دانست و گفت: ارتباط وی با علما دینی از جمله آیت‌الله حاج‌آقا رحیم ارباب، جهانگیر خوان قشقایی، آیت‌الله سیدابوالقاسم دهکردی و...بیان‌گر توجه ایشان به زوایای فرهنگ شیعی و فقه شیعی در روزگار معاصر است.

مدیر گنجینه آموزش و پرورش چهارمحال‌وبختیاری در پایان به زمان فوت میرزا عباس خان که یکی از فعالان مشروطیت در روزگار معاصر نیز بود اشاره و بیان کرد: ایشان در شب سه شنبه، ۲۳ اسفندماه ۱۳۲۸هجری شمسی از دنیا رفت و در تکیه سلطان الراقین آرامستان تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا چهارمحال و بختیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۸۱۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص اعتبار برای تکمیل خط ریلی چهارمحال‌وبختیاری ضروری است

رئیس شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه استان به‌ علت عدم توسعه در حوزه راه‌‌ها در بن‌بست قرار گرفته، گفت: اختصاص اعتبار جهت تکمیل خط ریلی باید در اولویت قرار گیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، بهمن میری در اجلاس شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری، با اشاره به عمده مطالبات جهت جذب اعتبار، اظهار داشت: تکمیل پروژه‌های نیمه تمام شهرها و روستاهای شهرستان کیار مورد تقاضاست.

وی با اشاره به مشکلات ناشی از دفن زباله و مدیریت پسماند در شهرها و روستاهای تابعه استان، تصریح کرد: استقرار کارخانه پسماند زباله جهت شهرستان‌های کیار،کوهرنگ، اردل و فارسان نیازمند برنامه‌ریزی و اختصاص اعتبار ویژه است تا بخشی از مشکلات زیست‌ محیطی و آسیب‌های ناشی از دفن غیربهداشتی زباله‌ها بر سلامتی مردم مدیریت شود.

میری با اشاره به اینکه استان چهارمحال و بختیاری به‌ علت عدم توسعه در حوزه راه‌‌ها در بن‌بست قرار گرفته، افزود: برای خروج این استان از بن‌بست، توسعه محورهای مواصلاتی و ایجاد کریدورهای ارتباطی از ضروریات است.

رئیس شورای اسلامی استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برای همین اختصاص اعتبار جهت تکمیل خط ریلی، جاده‌ها و تونل‌ها  و همچنین افزایش تعداد پرواز‌های فرودگاه به استان‌ها و کشورهای دیگر باید در اولویت قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه توجه به مناطق محروم  استان چهارمحال و بختیاری و پیشرفت همه جانبه شهرها و روستاها از اهمیت بالایی برخوردار است، تأکید کرد: اهم مطالبات شهرها و روستاهای شهرستان کیار، اجرای روکش آسفالت مسیرهای روستایی، احداث سالن‌های ورزشی چندمنظوره در برخی روستاهای واجدالشرایط، اجرای فیبر نوری درمناطق کم‌برخوردار، تکمیل پروژه‌های گردشگری و تکمیل خطوط گازرسانی به روستاها، بهره‌برداری از گلخانه‌ها، شیلات و کلیه طرح‌های اشتغال‌زایی است.

انتهای پیام/7540/

دیگر خبرها

  • سردیس پدر خوشنویسی خرم آباد رونمایی شد
  • شهرکرد به عنوان بام ایران معرفی شود
  • اختصاص اعتبار برای تکمیل خط ریلی چهارمحال‌وبختیاری ضروری است
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • چهارمحال و بختیاری از سه‌شنبه تحث تاثیر سامانه بارشی است
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • اجرای طرح جهش تولید گندم در دیم‌زارهای چهارمحال‌وبختیاری
  • برگزاری نخستین همایش خوشنویسی «کاتبان وحی» + تصویر
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است